Driekoningenvoettocht 2015: Het wordt een prachtige tocht!

dk2014

Zondag 4 januari 2015 vertrekt rond 11.00 uur vanuit Werkhoven de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Deze fraaie wandeltocht, die een kleine 15 km lang is, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken aanspreken. Net als voorgaande jaren is de leeftijd geen begrenzing; van jong tot oud kan meelopen. De wandeling zal dit jaar de locaties Werkhoven, Oijk en uiteindelijk Houten aan doen. Onderweg wordt de inwendige mens niet vergeten, zoals men zal ervaren tijdens de tussenstop in Odijk. Maar ook de traditioneel aangeboden frisse versnapering op de route is onderdeel van deze bijzondere wandeling. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling in onze mooie bos en waterrijke omgeving.

Dit maal is de startviering om 9.30 uur in de ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’-Kerk te Werkhoven. De wandeling start direct na de viering om 11.00 uur vanaf het kerkterrein. Via fraaie wandelpaden bereiken we de ‘H. Nicolaas’-kerk te Odijk waar de tussenstop is rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindstation de ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’- Kerk te Houten te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf Odijk aanhaken met de tocht. Een bijzondere lichtjesviering  sluit deze traditionele wandeling zo na de feestdagen passend af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het historische centrum van Houten. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken op de route te bewonderen.

Eenieder wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in Werkhoven (met een stop in Odijk mocht u daar gestart zijn).

Jij loopt toch ook mee? Dat kan niet meer, de tocht is al gelopen…

1 thought on “Driekoningenvoettocht 2015: Het wordt een prachtige tocht!

  1. Pingback: Tips over leuke evenementen en nieuwjaarsborrels voor het begin van 2015 - inBunnik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.