Driekoningenvoettocht 4-1-2015: 140 mensen Onderweg in geloof

DSC_0884Honderdtwintig man  hadden zich aangemeld voor de wandeling en daarnaast waren er ook wat “spontane” meelopers.

De kerk zat dan ook aardig vol tijdens de startviering voor de Driekoningenvoettocht die als thema “Onderweg in geloof” mee kreeg. Door de keuze van dit thema moesten de koningen iets te vertellen hebben over een pelgrimstocht die zij ooit ondernomen hadden. Zo kwam het dat Harrie Raaijmakers uit Houten als eerste zijn ervaringen vertelde die hij op zijn bedevaart naar Santiago de Compostella had opgedaan. Na zijn verhaal  en een goed gevulde maag met lekkers dat de vrijwilligers van Werkhoven de wandelaars hadden toebedeeld werd er een aanvang gemaakt met de 15 kilometer lange tocht. Via het mooie Beverweert ging de stoet over een privépad, dat voor deze ene keer was opengesteld, dwars door akkers en weilanden op weg naar Odijk. Daar werden we onder feestelijk klokgelui ontvangen en getrakteerd op warme chocolademelk en koffie met lekkers.

De tweede koning, Evert van der Brink uit Houten, stelde zich voor en vertelde uitgebreid over zijn ervaringen van de groepsreis naar Rome. Daarna werden de lopers uitgeluid voor het tweede deel van de tocht; negen kilometer via Bunnik naar Houten. Toen de stoet Bunnik via de Tureluurweg verliet werd er nog een appeltje voor de dorst uitgedeeld. Een kilometer voor het eind van de tocht was er een onverwachte stop op het Rond in Houten. De koningen werden uitgenodigd om op de tijdelijke ijsbaan te gaan staan voor een mooi kiekje in “het Groentje”. Het duurde daarna nog maar heel even of we hoorden de klokken ons welkom luiden. De Heilige Familieschool tegenover de kerk was het eindpunt van de wandeling. Ook hier hadden vrijwilligers met verse Turkse broodjes,”pelgrimssoep” en allerlei warme drankjes en koekjes van de migranten werkgroep uit Houten  hun best gedaan om de lopers gastvrij en hartelijk te ontvangen. Na zich hieraan te goed gedaan te hebben en even bijgepraat te hebben was het tijd voor het afsluitende gedeelte van de tocht, de lichtjesviering. Tijdens de viering zetten alle lopers een waxinelichtje op het altaar en werden er mooie liederen gezongen. In deze slotviering stelde de derde koning zich voor; Elly de Klein uit Odijk. Als een ware vorst begon zij haar verhaal met een vredeswens en vertelde bevlogen over wat zij zoal meegemaakt had op haar pelgrimstocht naar Lourdes. Het was met de mooie woorden van Meike Hettinga een waardige afsluiting van een prachtige uitstekend verzorgde tocht.

1 thought on “Driekoningenvoettocht 4-1-2015: 140 mensen Onderweg in geloof

 1. Al 14 jaar wonen wij in Houten.
  Nooit duidelijk onderkend dat er wordt gelopen een Drie Koningen voettocht.
  Tot dit jaar.
  Wij namen er aan deel.
  Het was een ZEER bijzonder gebeuren.
  Zeer bijzonder om GEZAMENLIJK met de drie koningen de ster te volgen.
  Dit gaf ons een bijzonder gevoel van saamhorigheid.
  Het gevoel van zich een voelen met elkaar.
  Ook de organisatie in zijn algemeenheid en de verzorging was GEWELDIG.
  Jos en Nel Hollanders-Mackaaij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.