Driekoningenvoettocht 2016: Welke ster volg jij?

dr2016

Zondag 3 januari 2016 vertrekt rond 11.00 uur vanuit Schalkwijk de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Een mooie wandeltocht van ongeveer 15 km lang, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken in beweging brengen. Om mee te lopen maakt het niet uit of je jong of oud bent; zorgt u wel voor goede wandelschoenen. De wandeling zal dit jaar de locaties Schalkwijk, ’t Goy en uiteindelijk Cothen aan doen. Onderweg wordt de inwendige mens ook niet vergeten, zoals men zal ervaren tijdens de tussenstop in ‘t Goy. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling. Treffend verwoord door een medewandelaar:

Ik liep voor de eerste keer mee, ik vond het geweldig, de ontvangst in de kerken was fantastisch. Het weer werkte ook mee, en als afsluiting de lichtjes en het zingen in de RK kerk te Houten was een bijzondere ervaring.’

Net als vorig jaar is er een startviering dit maal om 9.30 uur in de ‘Heilige Michael’-Kerk te Schalkwijk. De wandeling start direct na de viering om 11.00 uur vanaf het kerkterrein. Via fraaie wandelpaden bereiken we de ‘O.L.V. ten hemelopneming’-kerk in ‘t Goy waar de tussenstop is rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindstation de ‘H.H. Petrus en Paulus’-Kerk te Cothen te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf ’t Goy aanhaken met de tocht. Een bijzondere lichtjesviering sluit deze markante wandeling zo na de feestdagen waardig af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het pittoreske Cothen aan de Krommerijn. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken en hun fraaie kerststallen op de route te bewonderen.

Men wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in Schalkwijk (met een stop in ‘t Goy mocht u daar gestart zijn).

Wilt u meelopen? Dat kan niet meer, de tocht is inmiddels uitgelopen.

Volgend jaar op 8-1-2017 kunt u meelopen!

 

2 thoughts on “Driekoningenvoettocht 2016: Welke ster volg jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.