Driekoningenvoettocht 2017: Veel Geloof, Hoop en Liefde

De driekoningenvoettocht, een pelgrimsverslag.

We mogen op stap met de drie wijzen uit het oosten. Vanuit ’t Goy volgen we een grote ster, die de gehele weg voor ons uit schijnt, wel nodig in de zware mist. Iedere koning heeft ook nog een eigen ster, een eigen wijsheid, die hem als gids een richting geeft. In de kerk van ’t Goy, onder het genot van nog een staartje kerstbrood bij de kribbe, vertellen ze daar iets over. De eerste wijze verhaalt van de Liefde, “de grootste van de drie”, zegt hij, “zonder deze ben je niets”. Dan vertelt de tweede wijze bevlogen over de Hoop, zijn Hoop, dat wij samen en ieder voor zich vluchtelingen helpen. Vanuit Syrië loopt  pastor George Alkaed mee, ver van zijn familie is hij inmiddels inwoner van Houten geworden. De derde wijze, u raadt het al, draagt de ster van ons geloof. Hij vertrouwt erop, dat wij onderweg met elkaar over ons geloof durven spreken. Met een kleine 100 pelgrims lopen wij via het landgoed Wickenburgh, dwars door Houten naar de Onze Lieve Vrouwekerk, alwaar wij gastvrij worden onthaald. Er is werkelijk van alles in de warme stal tevoorschijn getoverd, zoals prachtige stergebakjes en warme dranken. Verder gaan we weer. Er hebben zich vele nieuwe pelgrims bij ons aangesloten en zo vormen wij een lange stoet door de velden, de ster volgend. Als vanzelf komen mensen tot goede gesprekken over Geloof, over Hoop en over de Liefde. We lopen door Nieuw Wulven, waar een doedelzakspeler het uitdelen van de appeltjes opluistert. Dit ontlokt bij velen complimenten over de organisatie. Voort gaat het weer, achter Fort Vechten langs en over de luchtbrug en dan… staat de ster stil, bij de Barbarakerk in Bunnik. Ook hier worden we omhuld met warme gastvrijheid, er zijn buiten houtvuren en binnen is er lekkere soep met broodjes, dat gaat er wel in na zo’n lange tocht! We sluiten de dag waardig af met een lichtjesviering. We bidden in dankbaarheid, zingen en we plaatsen een lichtje bij de ster, die ons op dat moment het meest bezighoudt. Bijzonder: er werden bij alle drie de sterren vele lichtjes neergezet. Tot besluit werden we met de bussen van Kassing weer netjes naar Houten en ’t Goy teruggebracht. Het was een prachtige dag!

 

een pelgim

 

Charles Verwimp heeft een mooie reportage gemaakt:

Bekijk de inspirerende foto’s van Paul Brand:

https://goo.gl/photos/Lq79eZEAW1rN8CkN8

 

 

1 gedachte op “Driekoningenvoettocht 2017: Veel Geloof, Hoop en Liefde

  1. Het was een geweldige tocht. De organisatie was ook uitstekend, het ontbrak ons aan niets. Ook het thema was goed gekozen. Volgend jaar zal ik proberen wat leden van de Vereniging “Vrienden van de Kerstgroep”- Nederland mee te krijgen.
    Als jullie dit of volgend jaar, vooraf aan de tocht, iets met de DVD “Driekoningen wat een wereldfeest” willen doen, dan wil ik daar wel een avond of middag voor vrijmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.