Verrassende paden in de vijftiende Driekoningenvoettocht.

Ja, je leest het goed. Dit jaar (2019) is voor de vijftiende keer de Driekoningenvoettocht georganiseerd. Deze keer liepen we van Houten naar Culemborg.

De laatste jaren liepen we van kerk naar kerk in onze eigen parochie, maar deze keer eindigden we in de Barbarakerk in Culemborg, het centrum van onze zusterparochie H.Suitbertus. Op zoek naar bronnen van geloof hoef je niet ver te gaan…

Bij de start in Houten deed de zon een poging erbij te komen. Toen we naar het startpunt toereden met de auto verscheen er een prachtige regenboog. Een voorbode van een mooie tocht!

In Schalkwijk werden we begroet door de luid galmende klokken en werd de inwendige mens versterkt door een warm drankje en een broodje. Tijdens de pauze werd een mooi kerstverhaal over de drie koningen voorgelezen.

Na de laatste instructies gingen we op weg onder het klokgelui, achter de ster aan. Eerst naar Schalkwijk via een mooie route langs het kanaal en de brug over. Onderweg werden we een stukje begeleid door de (inmiddels traditionele) doedelzakspeler. Dat gaf een welkom afwisseling.

Verkwikt en een beetje uitgerust gingen we weer op weg. Deze keer over prachtige klompenpaden dwars door het inundatiegebied tussen Schalkwijk en de Lek. Wat een vondst om hierover te gaan. Dit was echt genieten in dit heerlijke gebied. Een extra verrassing was het trekpontje waar we in groepjes overheen moesten. 

Even later liepen we eerst op de Lekdijk en even later in de uiterwaarden van de Lek, richting Culemborg.

Met z’n allen tegelijk over de pont bij Culemborg is ook een aparte ervaring. Aan de overkant stond pastoor Hogenelst ons op te wachten, een mooi gebaar.

Culemborg was verbaasd dat een grote groep wandelaars gedisciplineerd de stad binnentrok. Een bijzondere gebeurtenis.

Bij de Barbarakerk werden we gastvrij ontvangen met brandende vuren voor de kerk en een warme kerk. Daar was weer een warm drankje en warm broodje om de energie weer wat aan te vullen.

Na de sfeervolle lichtjesviering werden we met bussen van Kassing teruggebracht naar onze startplaats.

Het was weer een prachtige tocht, dank aan de organisatie en vrijwilligers. Tot volgend jaar!

Prachtige foto’s kun je vinden in het album van Paul Brand.

En Charles heeft zijn best gedaan met zijn video.

Tot volgend jaar!!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.