Driekoningenvoettocht 2021

Beste lieve mensen die altijd meelopen op onze 3 koningenloop.

Wat hebben we vorig jaar toch een mooie tocht gelopen.

Wat hebben we toch veel mensen mogen ontmoeten.

Wat hebben we toch een mooi weer genoten.

Wat hebben wij het goed gehad met eten en drinken  in wat ons werd aangeboden.

Wat zou het niet mooi zijn om dat weer mee te maken.

Helaas ook dit kan NIET doorgaan. De reden: CORONA!!

Een ding weten we zeker, niemand wil ziek worden…

Een ding weten we ook zeker: dat er een vaccin is. We weten alleen nog niet zeker of er al 60% is ingeënt in de maand juli!!

Waarom de maand juli?

Op zondag 25 juli is het St Jacobsdag. En wanneer de sterfdag van Sint Jacob op een zondag valt, is het een Heilig Jaar is voor Santiago de Compostella  2021.

Onze gedachten gaan nu uit naar een wandeling op die dag.

We willen dat ook met “posten”en stempels in het “echt”gaan doen.

Dus we willen gaan pelgrimeren met elkaar met St Jacob in onze gedachten.

We hebben een lange route en een daaraan aansluitende kortere route.

We gaan het organiseren. Dus houd de datum in de gaten!

Maar houd ook CORONA in de gaten. Daar hangt natuurlijk alles mee samen.

Laten we bidden en werken aan het virus, dat het maar snel mag verdwijnen..

Kijk regelmatig naar deze website en wij houden u op de hoogte..

Houd je gezond en hopend dat we elkaar zullen zien op 25 juli 2021

Hartelijke groet

Wanda de JongVoorzitter van de voorbereidingscommissie 3 koningenvoettocht

Wat een mooie tocht!!!

Het was weer een mooie tocht, vanaf de start in Werkhoven tot aan de finish in Doorn was het een tocht vol verrassende paadjes, omgevingen, uitzichten en gesprekken.

We hebben al een “paar” foto’s van Paul: https://photos.app.goo.gl/urGoE4xiihbcuH7T6

en natuurlijk de film van Charles: kijk hier

en de foto’s van Christa: https://photos.app.goo.gl/GbKZoA7uJPcuNSBZ6 
(door: Christa G.M. van Hooijdonk, Creating Golden Memories | Herinnerings- & Afscheidsfotografie info@creatinggoldenmemories.nl | 06 – 45 11 96 36)

Een verslag in de lokale pers: Houtens Nieuws

Een blog van Esther: blog

Heeft u foto’s, video of een verslag? Stuur ons even de link: driekoningenvoettocht@gmail.com

2020: Wandelen met de drie Koningen: Bruggen bouwen

Zondag 5 januari 2020 vertrekt weer de jaarlijkse traditionele Driekoningenvoettocht. Deze mooie wandeltocht van ongeveer 16 km lang, trekt jaarlijks veel inwoners uit de parochie en omliggende streken. Dit jaar treden we buiten de parochiegrenzen en lopen we naar Doorn, de aangrenzende parochie. Het lijkt het ons leuk om samen met u deze wandeling te maken van Werkhoven naar Doorn. Voor de inwendige mens wordt altijd goed gezorgd en de tocht levert voor velen verrassend gezellige gesprekken. Een beetje wandel ervaring is een pré en goede wandelschoenen een must aangezien niet alleen de verharde weg de schoenzolen zal passeren.

Wandelschema/programma

Vertrekpunt Werkhoven RK kerk ‘Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming’; om 9.30 uur viering in het kader van Driekoningen. We starten de wandeling rond 11.00 uur.

Driebergen- Goyer Wetering 16; daar komen we rond 13.00 uur aan. Koffie /thee. Vanaf hier kunt u ook starten met de wandeling.

Bestemmingslocatie Doorn, RK kerk ‘St Martinus’; We komen rond 15.00 -15.30 uur aan. Dan eten en drinken we iets lekkers. Aansluitend is er een lichtjesviering met als thema bruggenbouwers.
Deze viering duurt ong. een half uur. Daarna staan de bussen van Maatschappij Kassing traditiegetrouw weer klaar om ons naar de startplaats te brengen.

Waar u rekening mee moet houden;

De wandeltocht is in principe gratis. Tijdens de lichtjesviering houden we een collecte voor gemaakte kosten. Ook voor de buschauffeur wordt een bijdrage gevraagd in de bus. Wilt u de tocht een warm hart toedragen? Dat kan wordt dan vrienden van de Driekoningenvoettocht bij het aanmelden.

 
Aanmelden kunt u eenvoudig doen via onze site www.driekoningenvoettocht.nl
Hier vindt u ook nog extra informatie.

Vrienden van de Driekoningen
Ervaart ook u de driekoningenwandeling als een bijzondere tocht en wilt u uw verbondenheid laten blijken? Schrijf u dan bij het aanmelden direct in als vriend‑van‑de‑driekoningen. U steunt hiermee deze bijzondere wandeltocht.

Bent u a vriend of wordt u vriend? Wilt u dan uw bijdrage a €10,00 overmaken naar rekening NL58 KNAB 0258 2678 60 tnv 3koningen-tussenrekening met vermelding van “vriend” en uw e-mail-adres? Alvast hartelijk dank!

De tocht is gelopen, u kunt niet meer inschrijven.

Verrassende paden in de vijftiende Driekoningenvoettocht.

Ja, je leest het goed. Dit jaar (2019) is voor de vijftiende keer de Driekoningenvoettocht georganiseerd. Deze keer liepen we van Houten naar Culemborg.

De laatste jaren liepen we van kerk naar kerk in onze eigen parochie, maar deze keer eindigden we in de Barbarakerk in Culemborg, het centrum van onze zusterparochie H.Suitbertus. Op zoek naar bronnen van geloof hoef je niet ver te gaan…

Bij de start in Houten deed de zon een poging erbij te komen. Toen we naar het startpunt toereden met de auto verscheen er een prachtige regenboog. Een voorbode van een mooie tocht!

In Schalkwijk werden we begroet door de luid galmende klokken en werd de inwendige mens versterkt door een warm drankje en een broodje. Tijdens de pauze werd een mooi kerstverhaal over de drie koningen voorgelezen.

Na de laatste instructies gingen we op weg onder het klokgelui, achter de ster aan. Eerst naar Schalkwijk via een mooie route langs het kanaal en de brug over. Onderweg werden we een stukje begeleid door de (inmiddels traditionele) doedelzakspeler. Dat gaf een welkom afwisseling.

Verkwikt en een beetje uitgerust gingen we weer op weg. Deze keer over prachtige klompenpaden dwars door het inundatiegebied tussen Schalkwijk en de Lek. Wat een vondst om hierover te gaan. Dit was echt genieten in dit heerlijke gebied. Een extra verrassing was het trekpontje waar we in groepjes overheen moesten. 

Even later liepen we eerst op de Lekdijk en even later in de uiterwaarden van de Lek, richting Culemborg.

Met z’n allen tegelijk over de pont bij Culemborg is ook een aparte ervaring. Aan de overkant stond pastoor Hogenelst ons op te wachten, een mooi gebaar.

Culemborg was verbaasd dat een grote groep wandelaars gedisciplineerd de stad binnentrok. Een bijzondere gebeurtenis.

Bij de Barbarakerk werden we gastvrij ontvangen met brandende vuren voor de kerk en een warme kerk. Daar was weer een warm drankje en warm broodje om de energie weer wat aan te vullen.

Na de sfeervolle lichtjesviering werden we met bussen van Kassing teruggebracht naar onze startplaats.

Het was weer een prachtige tocht, dank aan de organisatie en vrijwilligers. Tot volgend jaar!

Prachtige foto’s kun je vinden in het album van Paul Brand.

En Charles heeft zijn best gedaan met zijn video.

Tot volgend jaar!!!!!

Driekoningenvoettocht 2018: Dankbaar Onderweg

 

Zondag 7 januari 2018 vertrekt rond 11.00 uur vanuit Odijk de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Deze al weer traditionele wandeltocht van ongeveer 16 km lang, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken in beweging brengen. Om mee te lopen maakt het niet uit of je jong of oud bent. Wel zijn goede wandelschoenen een must aangezien niet alleen de verharde weg de schoenzolen zal passeren. De wandeling zal dit jaar de plaatsen Odijk, Werkhoven en Wijk bij Duurstede aan doen. Tijdens de verrassende tussenstop wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling.

Treffend verwoord door een medewandelaar:
Ik liep voor de eerste keer mee, ik vond het geweldig, de ontvangst in de kerken was fantastisch. De afsluiting met lichtjes en het zingen in de RK kerk was een bijzondere ervaring.’

Vanaf 10.30 is de kerk ‘Heilige Sint Nicolaas’ te Odijk open voor koffie en het bewonderen van de kerststal. De wandeling start rond 11.00 uur vanaf het kerkterrein aldaar. Via fraaie wandelpaden bereiken we de tussenstop rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindpunt de ‘Johannes de Doper’-Kerk te Wijk bij Duurstede te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf de tussenstop aanhaken met de tocht (deze informatie ontvangt u na aanmelding). Een bijzondere lichtjesviering sluit deze markante wandeling zo na de feestdagen waardig af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het pittoreske stadje Wijk bij Duurstede. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken en hun fraaie kerststallen te bewonderen.

Men wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in Odijk.

Wilt u meelopen? Dat kan niet meer, de toch is al gelopen!

Driekoningenvoettocht 2017: Geloof, Hoop en Liefde

dr2016

Zondag 8 januari vertrekt rond 11.00 uur vanuit ‘t Goy de jaarlijkse Driekoningenvoettocht. Een mooie wandeltocht van ongeveer 15 km lang, zal wederom veel inwoners uit de Krommerijnstreek en omliggende streken in beweging brengen. Om mee te lopen maakt het niet uit of je jong of oud bent; zorgt u wel voor goede wandelschoenen. De wandeling zal dit jaar de locaties Houten en Bunnik aan doen. Tijdens de tussenstop wordt de inwendige mens ook niet vergeten. Zo biedt deze voettocht voor velen al jaren spontane en gezellige gesprekken of een prettige ontspannen wandeling. Treffend verwoord door een medewandelaar:

Ik liep voor de eerste keer mee, ik vond het geweldig, de ontvangst in de kerken was fantastisch. De afsluiting met lichtjes en het zingen in de RK kerk was een bijzondere ervaring.’

Vanaf 10.30 is de kerk ‘OLV ten hemelopneming’ te ’t Goy open voor koffie en het bewonderen van de kerststal. De wandeling start rond 11.15 uur vanaf het kerkterrein aldaar. Via fraaie wandelpaden bereiken we de ‘O.L.V. ten hemelopneming’-kerk in Houten waar de tussenstop is rond 13.00 uur, om vervolgens naar het eindstation de ‘St. Barbara’-Kerk te Bunnik te lopen. Mocht de totale afstand te groot zijn, dan kan men ook vanaf Houten aanhaken met de tocht. Een bijzondere lichtjesviering sluit deze markante wandeling zo na de feestdagen waardig af.

Wandel ook dit jaar weer sportief mee met de Drie Koningen door de Krommerijnstreek naar het mooie Bunnik aan de Krommerijn. Tevens biedt dit u de gelegenheid om de RK-Kerken en hun fraaie kerststallen op de route te bewonderen.

Men wordt verzocht met eigen vervoer naar het startpunt te vertrekken. Na afloop van de lichtjesviering wordt u met bussen weer teruggebracht naar het beginpunt in ‘t Goy (met een stop in Houten mocht u daar gestart zijn).

Wilt u meelopen? Dat kan niet meer, de tocht is al gelopen….

 

Mooie opbrengst van de collecte

De collecte voor War Child heeft €221,- opgebracht.

We kregen een bedankje van War Child met deze tekst.

Met uw bijdrage kan War Child oorlogskinderen helpen. Kinderen die de meest

gruwelijke dingen hebben gezien en meegemaakt. Kinderen die niet meer weten
wat het is om kind te zijn. Ze zijn angstig, wantrouwend, hebben
nachtmerries. Met jouw hulp kan War Child deze kinderen leren om weer kind
te
zijn. Zodat ze weer vertrouwen krijgen. In zichzelf en in hun toekomst. Ze
leren weer vrienden maken en kunnen weer spelen. Dank u wel!

Lees verder